Tutkitusti vähäpäästöisiä materiaaleja

Luokitus edistää vähäpäästöisten rakennusmateriaalien, sisustustuotteiden ja kalusteiden kehittämistä ja käyttöä.

Rakennuksen hyvä sisäilmasto edellyttää sisäilma-asioiden huomioon ottamista suunnittelun, rakentamisen ja käytön kaikissa vaiheissa. Sen lopulliseen laatuun vaikuttavat monien muiden tekijöiden ohella sisätilojen rakennusmateriaalit.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus esittää vaatimukset tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa käytettäville materiaaleille hyvän sisäilman laadun kannalta. M1-merkki on tyypin I ympäristömerkki. Lue lisää M1-luokituksesta täältä.

Luokiteltavat tuotteet:

  • rakennusmateriaalit
  • kiintokalusteet, kuten keittiökaapit, tasot, ovet
  • huonekalut, kuten lipastot, hyllyt ja kaapit
  • päällystetyt tuolit (toimistotuolit)

Seuraavat kokoukset

M1-luokitustyöryhmän tulevien kokousten päivämäärät:

13.10.2022
8.11.2022
8.12.2022

10.1.2023
7.2.2023
7.3.2023

Lähetä hakemuksesi viimeistään neljä (4) työpäivää ennen kokousta, jotta hakemus ehditään lisätä kokouksen asialistalle. Jos hakemus vaatii täydennystä tai lisätietoja, saattaa sen käsittely siirtyä seuraavaan kokoukseen. Kaikki luokitushakemukset tulee jättää käsiteltäväksi hakemuslomakkeen kautta, sähköpostitse tai postitse toimitettujen hakemusten käsittelyä ei pystytä takaamaan. Huomioithan, että ennen testausta käsitelty tuoteryhmähakemus ei korvaa luokitushakemusta, joka tulee jättää käsiteltäväksi testitulosten valmistuttua. Luokitustyöryhmän päätökset ja hyväksyttyjen hakemusten luokitusdokumentit toimitetaan hakemuksella ilmoitettuun sähköpostiin kahden (2) viikon kuluessa kokouksesta. Sivulta Kuinka haen M1-luokitusta löydät lisätietoja M1-prosessista sekä eri hakemustyypeistä.


Yhteydenotot

Katri Leino, tuotepäällikkö
0400 861 088
m1(at)rakennustieto.fi

Jessica Karhu, tiimipäällikkö
040 675 8899
etunimi.sukunimi(at)rakennustieto.fi